In een snoepwinkel in Den Haag kun je nu ook je eigen bonbons maken!

Bonbon workshop

 

Chocolade is al eeuwenlang een hoofdbestanddeel van vele keukens. Het komt in elk land voor en is een van de oudste voedingsmiddelen die de mensheid kent. De Nederlanders vormen daarop geen uitzondering, met hun eigen chocoladetradities en tal van lokale chocolaterieën. Chocolaterie Schmidt is de eerste in zijn soort in Nederland; hun fabriek produceert hun eigen chocolade. Die verkopen ze in hun snoepwinkel in Den Haag, waar ze ook zelfgemaakt Nederlands gebak en andere zoetigheden zoals muesli of konfyt (een soort marsepein) verkopen. Over het algemeen hebben de meeste beroemde chocolatiers een winkel of fabriek waar ze handgemaakte bonbons van hoge kwaliteit kunnen maken tegen een veel lagere prijs.

Wat is Nederlandse chocolade?

Nederlandse chocolade is in Nederland gemaakte chocolade. Net als andere chocolade bestaat Nederlandse chocolade uit cacaobonen en suiker, met enkele toegevoegde ingrediënten zoals suiker of vanille. Nederlandse chocolade verschilt van Belgische of Franse chocolade doordat hij niet wordt gemaakt met cacaobonen die uit Zuid-Amerika worden geïmporteerd zoals in de rest van de wereld. Nederlandse chocolade heeft ook een andere smaak die sommige mensen lekker vinden en anderen niet. Nederlandse chocolade wordt gemaakt door professionals in een moderne fabriek. Nederlandse chocolade is een specialiteit die duurder is dan in massa geproduceerde chocolade.

Nederlandse chocolade is een fascinerend product. Nederlanders hebben nog veel tradities als het gaat om snoep en chocolade. Chocolade en snoep zijn een belangrijk onderdeel van de Nederlandse cultuur. Wil je zelf een keer leren hoe je chocolade maakt ga dan naar een bonbon workshop.

Hoe maakt de Nederlandse chocolatier Schmidt zijn chocolade?

De beste kwaliteit cacaobonen worden geïmporteerd van plantages in Afrika. De bonen worden gefermenteerd en geroosterd, dan gemalen en gezeefd om de cacaoboter van de cacaobestanddelen te scheiden. Vervolgens wordt de cacaoboter verwijderd van de cacaobestanddelen en worden de resterende vaste bestanddelen samengevoegd. Dit wordt in een chocolademachine gedaan. Nederlandse chocolade verschilt van Belgische of Franse chocolade doordat hij niet wordt gemaakt met cacaobonen die uit Zuid-Amerika worden geïmporteerd, zoals in de rest van de wereld. Nederlandse chocolade heeft ook een andere smaak die sommige mensen lekker vinden en anderen niet.

De beste manier om van Nederlandse chocolade te genieten

Nederlandse chocolade kan het best vers worden gegeten. Je kunt Nederlandse chocolade slechts korte tijd op kamertemperatuur bewaren. Daarna begint hij te smelten. De beste manier om van Nederlandse chocolade te genieten is om kleine stukjes te nemen, ze in de koelkast te bewaren en ze op te eten wanneer je er zin in hebt.

Je kunt van Nederlandse chocolade ook een latte maken, wat hetzelfde is als een ijskoffie. U kunt van Nederlandse chocolade een latte maken door melk, suiker en/of smaken als espresso, chocoladesiroop, kaneel, hazelnootsiroop of vanille toe te voegen. U kunt ook ijs toevoegen om een ijskoffie te maken. U kunt ook Nederlandse chocolade in een blender doen met wat melk en er een Nederlandse frappé van maken. U kunt de frappé afmaken met ijs, slagroom of marshmallow.