Wijn proeven

 

Een wijnproeverij is niet alleen erg leerzaam, maar ook nog eens erg lekker. U kunt uw eigen wijnproeverij houden door een los wijnarrangement te bestellen, of Wine and Grape inhuren voor een professionele wijnproeverij aan huis.

Maak uzelf, voordat u gaat wijnproeven, vertrouwd met uw lokale wijnregio door de wijnetiketten te bekijken. Wijnregio's worden ingedeeld op basis van het soort druiven dat ze produceren en het soort dingen dat ze in hun wijn produceren:

• Bordeaux is de regio van licht fruit en lichte kruiden. • Bourgondië is de regio van veel rood en rundvlees. • Devon staat bekend om zijn wijnen, taarten en kazen. • Engelse wijngaarden produceren rijkelijk gearomatiseerde portwijnen. • Franse wijn wordt genoemd de droge wijn, en is meestal mousserend. • Italiaanse wijn, een mix van romantiek en succes, is ook bekend. • Duitsland, de internationale drinkhoofdstad van de wereld, telt met Riesling, Spatles en codrunes.

Het wijngebied van een stad kan ook worden gebruikt als een soort lokale economie. Het loon hangt grotendeels af van de huur die je betaalt om in de stad te wonen.

• Vergeet niet dat een glas wijn eigenlijk een culturele ervaring is. halverwege de wereld, in een afgelegen bergdorpje, en vanaf de andere kant van de wereld op een tropisch eiland, kun je letterlijk verschillende wijnen proeven en genieten van hun texturen en smaken.

Wijnproeven biedt een unieke gelegenheid om met een paar goede vrienden aan tafel te gaan en te genieten van een glas wijn. Het is bijna overal gebruikelijk geworden om wijn te drinken, en veel mensen hebben deze activiteit ontdekt in een vriendschappelijke wedstrijd zoals het rinkelen van wijnglazen. Hoewel er veel verschillen zijn tussen hedendaagse wijnen en champagne, is er misschien geen enkele zo leuk als de wijnproeverij.

Aangezien velen van jullie deze activiteit waarschijnlijk nog niet hebben geprobeerd, ben je van harte welkom om deze wijnproeverij toe te voegen aan je lijst met dingen om te doen. Als je een visueel persoon bent, maak dan een foto van het wijnglas en schrijf het op een stuk papier.

De activiteit houdt in feite in dat je om de beurt wijnen proeft en je scores beschrijft. Aan het einde van de avond krijgt iedereen zijn scores en wordt er aandacht aan besteed. Soms wordt u zelfs gevraagd om uw eigen scorekaart te schrijven.

In heel Europa vind je kleinschalige wijnproeverijen en er zijn zelfs Amerikaanse wijnclubs die kansspelen organiseren. De clubs kopen een willekeurige selectie wijnen van de hoogste prijs. Het lid heeft de kans om voor dezelfde prijs een fles eigen wijn te kopen. Op deze manier helpen ze een bepaald prijsniveau te handhaven.

Vaak zullen mensen hun eigen proefnotities moeten schrijven nadat de wijnproefwedstrijd voorbij is. Deze aantekeningen zullen deel uitmaken van het bewijs in de zaak als de wijnproefwedstrijd oordeelt. Als u op zoek bent naar wijnproevers die gecertificeerd zijn, is dit een goede manier om te ontdekken dat u tot de besten behoort. Meer cadeaus, meer wijn!

Wat zoek je in een wijn? Veel mensen zoeken natuurlijke en licht verteerbare wijnen. Terwijl grotere wijngaarden standaardproducten kunnen hebben, hebben kleinere wijngaarden meer kans op variëteiten van over de hele wereld. Als zodanig wilt u misschien wat onderzoek doen naar de specifieke wijnen waarnaar u op zoek bent. Veel goede opties zijn om gewoon de naam van de wijn op het etiket te noemen. Of, de beste wijnen om te kopen op een gelabelde wijnkaart zijn die welke algemeen verkrijgbaar zijn. Wijnen kopen die moeilijk te vinden zijn, kan ook een hele goede beslissing zijn.

Als onderdeel van je onderzoek kan het interessant zijn om te weten dat veel van de beste wijnwinkelwebsites flinke promotiecampagnes krijgen van de bedrijven die deze evenementen organiseren. En de bedrijven van dat evenement moeten zichzelf promoten als ze willen dat hun bezoekers terugkerende klanten worden. Evenementenbedrijven kunnen ook gratis verzending aanbieden naar sommige regio's in de buurt van het magazijn van het bedrijf en gratis snelle verzending in noodgevallen.

Dus, wat troost je in de wetenschap dat er overal om je heen strepen hete pepperoni zijn?