Goudse Turkse restauranteigenaar wint prijs

Turks restaurant Gouda

 

 

De Turkse restauranthouder Cem Erga is zojuist uitgeroepen tot "Gouda Turkish Restaurant of the Year" bij de Gouda Turkish Restaurant Awards. Dit is een belangrijke overwinning voor hem en zijn restaurant, omdat hiermee uitmuntendheid in de Turkse horeca wordt erkend en beloond. De prijsuitreiking vond plaats op maandag 11 juni en alle restaurants die zich hadden aangemeld werden opgeroepen om hun presentaties te geven, waarbij zij onder meer informatie gaven over hun gerechten en drankenmenu's. Cem Erga opende zijn eerste restaurant in september van 2018 in Zeist; een stad in de buurt van Amsterdam. Hij heeft een passie voor het koken van authentieke en authentieke gerechten uit Turkije, vandaar dat zijn vele restaurants allemaal traditionele Turkse gerechten aan de klanten hebben verkocht. Naast dat hij bekend staat om zijn gastronomische gerechten heeft hij er een persoonlijke missie van gemaakt om de gastvrijheid in Turkije en lokale bedrijven in heel Nederland te promoten. De Gouda Turkish Restaurant Awards worden beoordeeld door restauranteigenaren, managers, koks en personeelsleden die ofwel in Gouda wonen of ondernemer zijn in andere Nederlandse steden waar ook een aantal Turkse restaurants zijn gevestigd. Het Turks restaurant Gouda is een aanrader voor iedereen die van lekker eten houdt. Dit jaar waren er meer dan 40 restaurants die zich hadden aangemeld, maar slechts 10 mochten hun ideeën presenteren tijdens de prijsuitreiking.

Ereprijs

De Turkse restauranthouder Nevin Taner Gavura heeft een ereprijs gekregen van de Gouda Turkish Restaurant Awards. Hij kreeg deze prijs voor zijn inzet voor de Turkse restaurantbranche en de mensen die er werken. Hij is eigenaar van de restaurantgroep Kanat, met restaurants in Essen, Rotterdam, Den Haag en Groningen. Hij heeft een lange carrière in de voedingsindustrie achter de rug en is daarom ook bekend als consultant en mentor. Hij is ook een supporter van vele liefdadigheids- en vrijwilligersorganisaties in Gouda, een charmant stadje in de provincie Gelderland.

Speciale vermelding

De Gouda Turkish Restaurant Awards gaven ook een speciale vermelding aan de restaurantgroep Marjolein van den Steenhoven. De groep heeft twee restaurants in Gouda, Marjolein van den Steenhoven en De Kanters, waarin zij de liefde voor de authentieke Turkse keuken en de schoonheid van de Turkse cultuur combineren om voor hun klanten een ervaring te creëren die zowel luxueus als gedenkwaardig is. Marjolein van den Steenhoven opende eind 2018 ook een restaurant in Essen, Duitsland.

Best New Restaurant

De Gouda Turkish Restaurant Awards erkende ook het werk van de eigenaren en koks van het nieuwe Turkse restaurant Konya in Rotterdam. Dit restaurant is eigendom van twee Turkse broers en is ook het eerste restaurant in Nederland dat Turkse nargile serveert, een traditionele pijp om tabak te roken. De broers Saffet, Mehmet en Ahmet Konya openden het restaurant in februari 2019 en zijn enthousiast om authentieke Turkse gerechten aan te bieden aan Nederlandse klanten. Het restaurant ligt in de historische "Turkse wijk" van de stad, en ze hopen de cultuur van het gebied in hun gerechten terug te laten komen.

Bedankt voor het lezen

Als je dit artikel met plezier hebt gelezen, deel het dan met je vrienden op sociale media. Samen kunnen we de Turkse horeca in Gouda en de behoeften van de mensen die er werken onder de aandacht brengen.