Wild vlees: van hert tot kangoeroe

Wildvlees kopen

 

 

Net zoals wij verwerkt vlees zoals spek of hotdogs eten, doen vele andere culturen in de wereld dat ook. Het blijkt dat kangoeroe ook tot die culturen behoort. In veel landen, waaronder Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika, wordt kangoeroevlees verkocht als "kangaroo jerky". Kangoeroes zijn niet inheems in deze gebieden, maar werden ongeveer 200 jaar geleden door Europeanen geïntroduceerd voor landbouwdoeleinden (ze worden nu beschouwd als plagen). Het is belangrijk om te weten waar je wildvlees koopt, omdat je dan weet dat het vlees van hoge kwaliteit is. Door deze introductie en de daaropvolgende bevolkingsgroei zijn kangoeroes een belangrijk onderdeel geworden van veel landelijke ecosystemen, en bijgevolg is hun vlees een veel voorkomend hoofdbestanddeel geworden in veel Australische, Zuid-Afrikaanse en Nieuw-Zeelandse huizen.

Wat is "wild" vlees?

Wild vlees is vlees van dieren die niet gekweekt of in gevangenschap gefokt zijn. Met andere woorden, "wild" vlees is het vlees van dieren die niet gekweekt zijn, zoals herten, zwijnen, beren, konijnen, stekelvarkens, muskusratten, eekhoorns, enz.

Kangoeroevlees: Voeding en smaak

Kangoeroe is een vetarm dier met een rijke smaak, en het wordt beschouwd als zeer gezond vlees. Het bevat veel eiwitten en weinig vet, waardoor het een goed alternatief is voor rood vlees. Bovendien is kangoeroe ook rijk aan mineralen en vitaminen, waardoor het een goede keuze is voor veganisten, vegetariërs en mensen op dieet. De smaak is ook zeer veelzijdig, dus het werkt goed in verschillende gerechten.

Kangoeroevlees: Kooktips

  • Bak het vlees bij het braden eerst in een beetje olie om te voorkomen dat het uitdroogt.
  • Wanneer u een stoofpotje maakt, voeg dan groenten toe om de smaak te versterken.
  • Wanneer u een stoofschotel maakt, voeg dan kangoeroevlees toe tegen het einde van de kooktijd om te voorkomen dat het vlees te taai wordt.

Conclusie

Vlees van vrij wild is niet alleen lekker en voedzaam, maar ook duurzaam geoogst. Dit betekent dat het wild niet wordt bejaagd voor de sport en dat het vlees niet wordt gedood voor commerciële doeleinden. In plaats daarvan wordt het vlees geoogst van reeds gevestigde populaties, zodat jagen en doden niet nodig zijn. Vlees van vrij wild is vaak ook een bijproduct van een door de overheid gesanctioneerde visserij, waardoor de oogst duurzaam en van hoge kwaliteit is.